lördag 11 april 2009

Tankar om religion


I Metro var där en artikel om en ort i Stockholm (minns ej vilken) där det skulle bli moskeè-lokal. Det var inte en moskè som skulle byggas utan där fanns redan en lokal som muslimerna skulle få till bönesal. Många boende hade protesterat mot detta.
De menade att det skulle bli för mycket liv och väsen och massa folk som vallfärdade fram och tebax. Men är bara på fredagar muslimerna skulle ha sin bön plus att de ej skulle ha böne-utropstorn (som de hade i turkiet,och man blev väckt var enda jävla morgon,de hade skruvat upp det på högsta volym). Men det mest störiga av allt var att invånarna menade att de ville ha ett samhälle utan påverkan av religion,de vill ej bli influerade av islam. Varför är det alltid islam det skall hackas på? Att muslimer ej skall få ha sina moskeèr etc. Varför är folk som rädda för just islam?
Jag bor på lindängen i malmö och där kryllar det av araber men jag märket inte av att samhället blivit påverkat av islam. Alla får väl ha sin religion så länge det inte stör nån annan. Om man nu skall se på religionens inflytande i Sverige,hur jävla överskölda blir vi inte av kristendomens budskap? Vi har kyrkor i varenda hörn,gudstjänster på tv. Vi firar jul och påsk som är kristna högtider,ungdomar konfimerar sig,tar aktivt del i att lära sig om jesus och gud fast få av dom är kristna. Vi till och med gifter oss i kyrkan,och allt detta fast vi säger oss inte tillhöra någon religion. Så hur tusan kan en moskè lite här och där och halal-kött på coop ses som att islam försöker ta sitt fäste i sverige.
Jag anser att det finns bra och dåliga saker i alla religioner. Det är människorna som gör religioner farlig och hemsk genom att fördöma ex abort och den där förbannade påven som inte vill att vi skall använda kondom och som hävdar kondom förvärrar spridningen av hiv och aids. Jonas Gardell är ett så fint exempel på hur underbart fri religion kan vara; han tror att gud är en svart överviktig lesbisk kvinna,att det inte behöver vara en bark-gammal gubbe som vill att man skall följa en massa regler.

Inga kommentarer: