torsdag 16 oktober 2008

Jag hatar fortfarande idol






Bilden här ovan har inget med idol att göra.men tycker det är trevligare med en hundbild än en bild på nån från idol.

Igår kollade jag på kvällsöppet på Tv4. En programledare för Idol var med. Rös när jag såg henne tala. En fullkomligt kall och ytlig person. Det hade visst varit massa ståhej för att hon kallat en av idol-deltagara för bögig och dömt ut hans utseènde.
Hon försvara sig med att bögigt enligt henne var nåt positivt,det ville alla killar vara,för det innebar att man var snygg. Skiter egentligen i hennes uttryck,men det är själva den här grejen att hon står och bedömmer folks utseènde och hur dom är.
Det är väl musiken som artisten framför som idol handlar om,det som skall bedömas.
Men nä,idol är så mycket mer uppbyggt än på det artisterna sjunger. De handlar om att klä sig hippt,hur dom ser ut på scenen och hur dom rör sig blir lika viktigt som det dom sjunger. Enligt mig behöver bra musik inte spökas ut med värsta outfiten,massa dansmoves och eldslukare på scenen. Är musiken äkta kan en person stå rakt upp och ner iklädd en sopsäck och sjunga. ändå berör det. Det är för att all konst kommer ifrån själen,från hjärtat. Älskar man musik så hör man bara musiken. då känns ytan runtomkring oväsentlig. Mycket musik handlar dock om yta,däribland idol och det beror på att den musik som framförs där är helt meningslöst och själlös. Hade artisterna där bara stått rakt upp och ner och sjungit hade de flesta tappat intresset.Därför behövs en hel jävla show för att hålla kvar folks uppmärksamhet.
Idol blir lite klatshig klämkäck underhållning med glitter och glamour som folk kan dansa sig bort med. Hela jävla idol-konceptet är miltals ifrån vad jag älskar med musik. Musik är inte lättsam underhållning,det är liv och död. blodigt allvar.
Jag blir deppig av all yta i musikbranschen. Sen sa hon programledar-chefen att det tillhörde hennes jobb att vara tuff och hård. Annars skulle hon inte få behålla jobbet. Ännu ett bevis på att idol bara är en stor jäkla mobbningtävling,där det bara letas fel. Skulle råda alla som vill vara med i idol: Kämpa för det du vill bli,skicka in demos,skaffa spelningar på den lokala puben. Försök lite först,innan du säljer ut din själ till idols bödlar.

Inga kommentarer: