fredag 12 september 2008

Meat is Murder




Halal-slakt är tillåtet i Sverige och det tycker jag är helt sjukt.
Att slakta djur på halal-vis innebär att man skall stå vänd mot mecka,rabbla en bön och sedan skära av halspulsådern på djuret. Enligt riktig muslims tro är att bedövning ej tillåten,men här i Sverige så måste man först bedöva djuret innan det dödas. Så halal-slakt sker på många slakterier i Sverige,då med bedövning. Men många muslimer vill nu att lagen ändras så att det blir tillåtet att döda utan bedövning.
Även om det nu är lagstiftat att slakt skall ske med bedövning så försigår mycket svart-slakt där det inte kontrolleras huruvida djuret är bedövat. Sen säljs importeras det halal-kött ifrån utlandet till Sverige där djuren ej varit bedövade. Bla Coop säljer sånt skit. Jag hatar dock halal-slakt lika mycket som vanlig slakt.
Bedövning i Sverige kan ske bla genom att en bultpistol sätts mot djurets huvud som går rakt in i hjärnan,eller när kycklingar sänks ner i koldioxis och kvävs. Ingen slakt vare sig med eller utan bedövning är human. Djur känner stress och rädlsa inför att möta döden i slakterier. Dom vet mer än vi tror där vi står öga mot öga med dom. Dom vill leva lika mycket som oss. Men bara för att vi människor kan tala,gå,fatta beslut har vi ställt oss över djuren. 50 miljarder djur dödas varje år i världen och igenonsnitt äter en människa 11.000 djur i sitt liv. Totalt meningslöst.

1 kommentar:

Rex....a crayzy punk as sa...

bra skrivet lina du vet meningen med livet!

det är sånna som du å jag som kommer till himmlen som behandlat endra levande varelser med respekt.
Muslimer e djupt troende och finns ju många andra troende som inte är muslimer.....om det inte ens står i biblen att vi ska behandla andra varelser så som vi själva vill bli behandlade.....så begriper inte jag hur man kan tro på biblen/ koranen och sådant SKIT!
Jag antar att det står att vi ska behandla våra medmänniskor med respekt men "gud" har skapat alla varelser på jorden och ingen är mer eller mindre värd och förtjänar inte en grymmare behandling än någon annan.
Gud har lämnat världen för länge sedan eller har han aldrig funnits! För om gud funnits så skulle han aldrig acceptera grymhet och lidande!

puss min älsklings syster. Ska skissa på våran sister tatuering :) Du får komma på texten.
puss