fredag 7 september 2007

Muhammed är en hund

Konstnären Lars Vilks har gjort en bild där profeten muhammed är avbildad som en rondell-hund. Det har skett protester mot detta i flera länder och i Pakistan har de brännt svenska flaggan och en docka av statsministern. Det känns svårt att förstå att man kan bli så upprörd över att muhammed avbildas för att han inte får visas på bild. Lars mening var ju absolut inte att håna eller förlöjliga islam. Snarare kanske visa att ett så laddat ämne som religion inte behöver vara så jäkla grav-allvarlit jämt.
Jag tror att om muhammed sett allt detta hade han nog skrattat,han hade tyckt det varit roligt att se sig själv som rondellhund.
Man vet ju inte hur gud ser ut,han är överallt och allting sägs det. Varför kan han inte vara en rondellhund i sverige. Tänk så är gud nåt så enkelt,en ibland oss alla. Varken bättre eller sämre än oss.
Religion är ett stort hav av tröst. Det tillför hopp och glädje i mångas liv. Men religion är också bland det obehagligaste som finns.
Det är obehaglit när människor blir slavar under regler. När folk förtrycks.
Det borde finnas mer humor i religionen. Livet blir lättare om kan skratta åt saker. Finns gud så tror jag han vill att vi skall älska varann,åka jorden runt,måla tavlor,bli bagare,supa oss fulla,kramas,skaffa oss husdjur,ta villa-lån.gå en akvarell-kurs,köpa beverly hills som dvd-box.
Allt som gör oss lyckligare. Att vara slav under regler,är verkligen det som tar oss till himmeln efter döden? Är det värt att förneka sig själv för att vara en "god" människa? Muhammed och Allah var de än är tror jag i stunden skrattar och är glada över skämt-teckningarna som ritats av dom.

Inga kommentarer: